top of page

About me

Ik ben Martine Florus, en mijn eigen weg naar zelfliefde leidde me de wereld rond. Ik woonde in Hawaï, kwam tot diepe zelfheling in India en Afrika, ontmoette leraars in België, Thailand en Amerika, en verbleef tussendoor in België, mijn thuisland. Ik kan mijn levensverhaal grofweg indelen in 2 delen: voor en na Hawaï:

Martine_Florus_Intimate_embodied_living.jpg

Voor Hawaï

Sinds m'n jeugd stelde ik me vragen als "Wie ben ik? Waarom is m'n leven zo moeilijk?" Ik zag dat ik niet alleen mezelf maar ook anderen kwetste. Ik was ontgoocheld in mezelf. Ik deed extreem veel sport om maar niet te moeten voelen, tot ik problemen kreeg. Een wijs iemand stuurde me door naar een seksuologe, maar hoewel het niet paste bij mij, leidde het me wel naar het boek Tao van de Vrouw. Alles in mij wou "Neen dank u" zeggen, behalve een klein stemmetje ergens vanbinnen... Ik kwam bij Katrien Laurens terecht. "Jij moet contact leren maken met je lijf zei ze me", en zo begon ik aan de opleiding 4 dimensioneel leven en bodywork (nu Life Projects). Heel de opleiding was een gevecht met m'n hoofd. Het liefst wou ik weglopen, maar het stemmetje in mij wist dat het klopte. Ik bleef dus, werd bodyworker, en volgde nadien nog andere opleidingen (shiatsu, Avatar, Tao).

Na Hawaï

Ondanks alle opleidingen en "persoonlijke groei-werk" bleef ik me echter de vraag stellen waarom m'n seksuele energie constant blokkeerde, en waarom ik in relaties zo bleef worstelen. Door Kathleen Zwakhoven werd ik meegenomen naar Hawaï. Deze plek én wat ik er leerde transformeerden zoveel in mezelf dat ik er vele keren terugkeerde en er zelfs ging wonen. In Maui is 'de energie van het hart' ontzettend krachtig, en die had ik hard nodig voor het schaduwwerk rond seksualiteit dat ik er deed. Ik volgde opleidingen NAH, Tantric Love, en Sexual Healing en leerde m'n seksuele energie te voelen, te cultiveren en te verbinden met m'n hart. Een grote lerares in inspirator hierbij was Caroline Muir. 

Ik ontdekte dat ik niet hoefde te handelen zoals ik het buiten me zag. Ik ontdekte dat het stille stemmetje in mezelf IK was. En ik ontdekte dat als ik dat stemmetje volgde, alles goed was, zowel voor mezelf àls voor anderen. Ik begon de puurheid en liefde in mezelf die ik zolang had ontkend eindelijk te aanvaarden...

Martine_Florus_hawaï

Wil jij ook graag liefde en seksualiteit leren verbinden?

bottom of page